Tomatin 12 Year Old is smooth and silky, having been matured in traditional Scotch Whisky, ex-Bourbon and ex-Spanish Sherry casks. A rich, fruity aroma is the prelude to sweet flavours of ripe apples, pears and a subtle hint of nut before the long, pleasantly oily finish._x000D_
AU SOMMAIRE
NEWS
Frapin, Hammer Head, Black Tot, Cor Cor Red Label, Martini, Ron Zacapa, Glenglassaugh, Arran, Glenfiddich Snow Phoenix, Jack Daniel’s, Jura.
Actu selon : Dave Broom, David Droulez, Jérôme Durand , Cécile Fortis, Luca Gargano, John Glaser, Philippe Jugé, Marcin Miller, Martine Nouet, Serge Valentin, Alexandre Vingtier.
Play-list spiritueux : Frapin multi-millésime n°3, Del Maguey Pechuga, Hammer Head 1989, Black Tot Rum, Hanazake Sakimoto Yonaguni
Play-list lieux : Spring (Paris 6), Aux Deux Amis (Paris 11), La Voile Blanche (Metz), Prescription Cocktail Club (Paris 6), Le Renard (Paris 4)
DOSSIER Whisky Live Paris 2010
Evénement : Whisky Live Paris 2010
Collector : : special The Dalmore.
Gastronomie : : Expérience Art Home avec Gilles Stassart
WHISKY
Distillerie : Benromach
Culture : Qui a peur du Sherry?
Technique : Maîtriser la cuisson
FINE SPIRITS
Rhum : Rhum agricole vs. rhum traditionnel
Cognac : Entre passion et désamour
Vodka : Wodka polonaise, une renommée internationale
PALAIS & ESPRITS FINS
Cocktail : Le verre dans l’histoire du cocktail
Initiation : Encens
Cuisine : Les épices d’Olivier Roellinger.
Extreme Tasting: Dave Broom
Cigare : Le plaisir d’un bel accord
Tendance : John Glaser, un point de vue Anglo-Américain
Fun : L’actualité par Serge Valentin
Escapade : Edimbourg
Bonnes adresses
DÉGUSTATIONS
Arran – Pomerol Château de la Conseillante – 50%
Auchentoshan – 1988 – Bordeaux Finish – 52,4%
Ballechin – Portwood Matured – 46%
Benriach – 18 ans – Gaja Barolo Wood Finish – 46%
Bladnoch – 1992 – 17 ans – 49,6%
Bushmills – 21 ans Madeira – 40%
Bruichladdich – 16 ans – Cuvée E Sauternes – 46%
Caol Ila – 1996 – Moscatel – Distiller’s Edition – 43%
Clynelish – Marsala 1996/2008 – 12 ans – W&M Barrel Selection – 46%
Edradour – 1997 – Châteauneuf-du-Pape – 12 ans – 57,1%
Lagavulin – 1993/2009 – Distiller’s Edition – 43%
Glenmorangie – Sonnalta PX – 46%
Glenmorangie – Nectar D’Or Sauternes – 46%
Old Pulteney 1994/2007 – Sauternes Wood Finish – Gordon & MacPhail Private Collection – 45%
Royal Lochnagar – 1996/2009 – Muscat Cask Wood – Distiller’s Edition – 40%
Springbank Madeira – 11 ans – Full Matured – 55,1%
The Balvenie – 21 ans – Portwood – 40%