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DEVOCION50CL
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DEVOCION Mezcal
41%, Mezcal, Mexico / 50cL, Ref : 62031
i.e. 89.80 € / liter
Crafted around strong human, artisanal, and environmental values, Devoción has been nurtured by the desire to innovate and create a spirit perfectly balanced between smoky notes and the bright, natural aromas of agave.
Entirely artisanal and produced without electricity, Devoción follows a centuries-old creation...
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Closer to the producer
Devoción est né de la rencontre entre la France et le Mexique, du désir de partager le raffinement et la richesse de la culture mexicaine.
En concevant un mezcal premium, entièrement artisanal, nous avons souhaité mettre à l’honneur un héritage unique et rendre accessible un produit d’exception.
Conçu autour de valeurs humaines, artisanales et environnementales fortes, Devoción a été nourri par le désir d’innover et de créer un spiritueux parfaitement équilibré entre les notes fumées et les arômes lumineux et naturels de l’agave.
Le résultat est un mezcal voluptueux et puissant, véritable célébration de l’harmonie entre tradition et modernité qui définit si bien l’âme du Mexique.
Description
Entirely artisanal and produced without electricity, Devoción follows a centuries-old creation process passed down from generation to generation, revealing the full richness and complexity of agave aromas.
Respecting Mexican heritage and biodiversity, this invaluable knowledge imparts to Devoción its unique character: balanced, fresh, and elegant.
Produced in the heart of Mexico, in the valleys of Oaxaca, Devoción is more than just a mezcal. It is a showcase of exceptional craftsmanship.
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Devoción is an Artisanal Mezcal crafted at an altitude of 1700 meters, in the region of Oaxaca, at the heart of the Sierra. All sourced from the same field, the agaves are carefully cooked for 5 to 6 days in a traditional underground oven, using scorching volcanic stones as a heat source.
Following this, the cooked agaves are gently crushed with a Tahona wheel, drawn by a horse. The fibers of the cooked agaves ferment in open-air oak vats for 11 days. Only spring water is added to the mash to facilitate fermentation.
Finally, the double distillation takes place in traditional 300L copper stills with a total duration of 16 hours.
Details
Excellent.
Quelle belle surprise! Des notes riches et variées, une profondeur fantastique, une onctuosité ravissante. Assurément le meilleur mezcal que j'ai pu goûter, d'une très grande finesse. Et que dire de la bouteille qui est simplement magnifique. Un véritable coup de cœur.