Archive NIKKA Coffey Grain

NIKKA Coffey Grain 45%

Single Grain, Japan / Honshu - Miyagi, 50cl, Ref: 17022

Want more ? See product details
Read more

See more products from NIKKA

See all products: Official Bottler

Definitely unavailable

€45.00
€45.00
  • Free delivery

    from €130

  • Protected package

    ultra-resistant packaging

  • Secure Paiement

    Credit Card, bank transfer, Paypal,...
- from €130 in France
- from €250 in Germany, Belgium, Netherlands, Luxembourg, Spain, Italy, Britain
SSL Secure Paiement
cards
Description

Product details

Awards

Meilleur Single Grain Japonais, World Whiskies Awards 2013

Tasting note

  • Appearance : bel or
  • Nose : frais et séducteur à la fois, il dévoile de douces notes de poire bien mûre, de jus de cerise et de fruits exotiques. Les agrumes, oranges sanguines et citron, apparaissent pour faire place à de subtiles notes florales, fleur de pommiers et de cerisiers. A l’ouverture il devient plus gourmand et pâtissier sur la noix de coco, la vanille bourbon et les chouquettes fourrées à la crème chantilly. Sous-jacentes, de fines touches de menthe et une pointe de musc.
  • Palate : juteuse et gourmande à souhait, elle tient les promesses du nez. Une farandole de fruits mûrs accentuée par de franches notes de rhum (banane) et de caramel. Elle devient plus complexe sur le zan, la réglisse et l’anis étoilée. Le milieu de bouche se fait plus fruité, dominé par le nectar de poire et rapidement, laisse la parole à des saveurs plus crémeuses sans jamais s’appesantir. La fraicheur est omniprésente.
  • Overall : toute aussi gourmande que la bouche, elle se développe sur la poire et la vanille bourbon avant de s’évanouir sur une très belle et légère amertume.
The brand
lazyload

The brand

Born into a family of sake producers in 1894, Masataka Taketsuru is considered to be the father of Japanese whisky. After training as a chemist, he began working for the Settsu Shuzo company, who sent him to Scotland in 1918 to carry out an apprenticeship. There he developed a passion for whisky and decided to dedicate his life to it. In 1934, he built Yoichi, his first distillery, on the island of Hokkaido. His growing success enabled him to open a second distillery near Sendai in 1969: Miyagikyo. The Nikka Whisky group creates its entire line of Japanese whiskies using single malts from these two distilleries. Official website

Back to top

ALCOHOL ABUSE IS DANGEROUS FOR HEALTH. DRINK RESPONSIBLY.

Please wait...

Product added to your shopping cart !
{{var product.name}}
Recommandations for you
Continue shopping View cart & checkout
Continue shopping
View cart & checkout