Archive 30&40 3 ans Ferme des Parquets

30&40 3 ans Ferme des Parquets 55,5%

Calvados, France / Normandie, 50cl, Ref: 55366

Ce Calvados fermier a conservé toute sa fraîcheur et son terroir inimitable tout en offrant une large palette aromatique due à son épanouissement durant quelques années en fût roux : l’eau-de-vie se révèle à son optimum, sans apport marqué des tannins du chêne. Cuir, reine-claude, kiwi et amande grillée. Ce single-cask est un embouteillage exclusif en série limitée d'un fût sélectionné dans le chai d'une maison de Calvados. Au plus proche du terroir et surtout du travail unique et personnel de conduite des vergers, de brassage, de distillation et de vieillissement de la maison. Un éclairage différent sur une production à travers une eau-de-vie sans compromis, embouteillée directement au fût.

Profil : Frais et fruité. La Ferme des Parquets, située à Fourneville en Pays d’Auge est une ferme d’élevage maintenant une production de Cidre et de Calvados avec le produit de ses vergers. Jacques Gilles dirige l’exploitation et a particulièrement à cœur la diversité de ses vergers. Son exploitation compte plus de 80 variétés de pommiers, utilisés dans la fabrication de ses Cidres et Calvados. La ferme possède son propre alambic à repasse, de type Charentais.

Read more

See more products from 30&40

See all products: 30&40

This bottle is no longer available

Unavailable

However, according to research of our experts, some rare bottlings may one day be back in stock.

Feel free to submit them your collections.

logo

Sourcing actor, importer and exclusive distributor of a portfolio of international brands, La Maison du Whisky is, since 60 years a reference for whisky and spirit lovers. Thanks to our close relationships with producers and independent bottlers, we have access to limited editions and unique products we bring to market exclusively. Curious and creative, we are driven by our passion for products and our desire to constantly bring our clients the latest expressions through our own shops, our website whisky.fr and selected wine retail shops in France.

Description

Product details

Tasting note

  • Nose : Frais et montant, il offre immédiatement une palette très fruitée sur la pomme, la banane mure, l’ananas et le citron vert avec des accents floraux (rose, jacinthe), herbacés et vanillés. Ses notes minérales et légèrement fumées ne sont pas sans rappeler certains mezcals d’agave sauvage voire certains single malts côtiers des Highlands.
  • Palate : Ample, elle possède un joli volume toute en conservant une certaine nervosité. Elle évolue dans un registre pâtissier sur le lait de poule, le butterscotch, la mirabelle, la cerise, la noix de coco et l’orange amère avec des notes de cire, de muscade et de clou de girofle.
  • Overall : Très longue, minérale et fraîche, sur la noisette, la sève de pin, la pomme cuite et le cacao.
The brand
lazyload

The brand

Starting originally as an lndependent Calvados bottler, 30&40 was created in 2015 by three spirits aficionados dedicated to defend the unfairly forsaken Normandy brandies. Vincent. Thibault and Aymeric visit the region regularly looking for the very best casks amongst the most talented producers. They like experimenting to create their own unique products blending several apple brandies from different terroirs and distillation processes in order to offer innovative expressions of Normandy spirits. This bold approach is supported by a rigorous process of spirits selection and classification. 30&40 highlights four key stages for making a great brandy : cider production, distillation, maturation and blending
lazyload

Merchant

Starting originally as an lndependent Calvados bottler, 30&40 was created in 2015 by three spirits aficionados dedicated to defend the unfairly forsaken Normandy brandies. Vincent. Thibault and Aymeric visit the region regularly looking for the very best casks amongst the most talented producers. They like experimenting to create their own unique products blending several apple brandies from different terroirs and distillation processes in order to offer innovative expressions of Normandy spirits. This bold approach is supported by a rigorous process of spirits selection and classification. 30&40 highlights four key stages for making a great brandy : cider production, distillation, maturation and blending
Back to top

5 /5

Based on 2 customer reviews

  • 1
    0
  • 2
    0
  • 3
    0
  • 4
    0
  • 5
    2
Sort reviews by:

Didier C. the 18/06/2019

5/5

De la pomme en bouteille super

André S. the 17/02/2019

5/5

je suis content d'avoir reçu un produit de qualité en temps et en heure

ALCOHOL ABUSE IS DANGEROUS FOR HEALTH. DRINK RESPONSIBLY.

Please wait...

Product added to your shopping cart !
{{var product.name}}
Recommandations for you
Continue shopping View cart & checkout
Continue shopping
View cart & checkout