30&40 25 ans 1993 Michel Huard 45,4%
Calvados, France / Normandie, 50cl, Ref: 55364A
Ce calvados fermier est la quintessence du Calvados distillé en petit alambic à colonne ambulant. Après 25 années d’un vieillissement soigné par un spécialiste des calvados millésimés, ce 1993 est le millésime le plus ancien disponible à la propriété, distillé par Michel Huard lui-même. Ce single-cask est un embouteillage exclusif en série limitée d'un fût sélectionné dans le chai d'une maison de Calvados. Au plus proche du terroir et surtout du travail unique et personnel de conduite des vergers, de brassage, de distillation et de vieillissement de la maison. Un éclairage différent sur une production à travers une eau-de-vie sans compromis, embouteillée directement au fût.
Profil : Pomme, agrumes, chêne, gâteau à la noix et au miel.Michel Huard est une maison de Calvados familiale située dans la vallée du Noireau, un affluent de l'Orne délimitant les départements de l’Orne et du Calvados, aux confins de la Suisse Normande. Jean-François Guillouet-Huard a repris la production de son grand-père Michel en 2004. Le domaine, réparti entre élevage et vergers est un modèle de permaculture à la normande, ou les bêtes paissent sous les arbres en les fertilisant. La maison Huard est spécialisée dans les millésimes, finements travaillés au fil des ans.

Sourcing actor, importer and exclusive distributor of a portfolio of international brands, La Maison du Whisky is, since 60 years a reference for whisky and spirit lovers. Thanks to our close relationships with producers and independent bottlers, we have access to limited editions and unique products we bring to market exclusively. Curious and creative, we are driven by our passion for products and our desire to constantly bring our clients the latest expressions through our own shops, our website whisky.fr and selected wine retail shops in France.
- Description
-
Product details
- Type / Subtype : Calvados / Calvados
- Brand / Distillery : 30&40 / Michel Huard
- Country / Region : France / Normandie
- Merchant : 30&40
- Strength : 45,4%
- Volume : 50cl
- Vintage : 1993 Vintage
- Age : 25 Yo
- Packaging : Case
- SKU : 55364A
Tasting note
- Nose : Généreux, il exprime tout d’abord des notes de pomme à cidre d’une rare intensité et riche aromatique. Il évolue ensuite dans un registre à la fois floral (fleurs des prés et fleur d’oranger), fruité (agrumes, mangue) et épicé (cannelle de Ceylan, muscade extra, réglisse). A l’aération, le rancio normand se fait très présent, preuve de la qualité de l’eau-de-vie et de son vieillissement méticuleux.
- Palate : Puissante, elle conserve une belle fraîcheur et propose une large palette de fruits, pomme cuite, framboise sauvage, prune, noix et bergamote, avec des accents anisés, cacaotés et balsamiques extrêmement gourmands.
- Overall : Très longue, sur la réglisse, la pêche, la clémentine, la figue et l’amande.
- The brand
-
The brand
Starting originally as an lndependent Calvados bottler, 30&40 was created in 2015 by three spirits aficionados dedicated to defend the unfairly forsaken Normandy brandies. Vincent. Thibault and Aymeric visit the region regularly looking for the very best casks amongst the most talented producers. They like experimenting to create their own unique products blending several apple brandies from different terroirs and distillation processes in order to offer innovative expressions of Normandy spirits. This bold approach is supported by a rigorous process of spirits selection and classification. 30&40 highlights four key stages for making a great brandy : cider production, distillation, maturation and blendingMerchant
Starting originally as an lndependent Calvados bottler, 30&40 was created in 2015 by three spirits aficionados dedicated to defend the unfairly forsaken Normandy brandies. Vincent. Thibault and Aymeric visit the region regularly looking for the very best casks amongst the most talented producers. They like experimenting to create their own unique products blending several apple brandies from different terroirs and distillation processes in order to offer innovative expressions of Normandy spirits. This bold approach is supported by a rigorous process of spirits selection and classification. 30&40 highlights four key stages for making a great brandy : cider production, distillation, maturation and blending - Delivery and payment
-
DELIVERY IN MAINLAND FRANCE AND WORLWIDE
FREE DELIVERY
on all orders from €130 and up in France Mainlandfrom €250 and up in Germany, Netherlands, Luxembourg, Italy, Spain, Britain, BelgiumEXPRESS DELIVERY SERVICE
To a collection point or to your home.
METICULOUS, SECURE PACKAGING
COLLECTORS
SPECIAL DELIVERYFor rare bottles,
only DHL offers sufficient guarantees for fast and easy delivery. Delivery Terms and Shipping Charges