Archive POLUGAR N.2 Garlic & Pepper

This bottle is no longer available

Unavailable

However, according to research of our experts, some rare bottlings may one day be back in stock.

Feel free to submit them your collections.

Description

Product details

Tasting note

  • Appearance : incolore.
  • Nose : extraverti, étonnant. Bousculant tout sur leur passage, des gousses d’ail surgissent du verre. A l’aération, des notes de tabac et d’arachide (cacahuètes) tentent d’apaiser la virulence du premier nez. Culinaire à souhait, ce Polugar réclame à corps et à cris qu’on le déguste sur un gigot d’agneau. Ce que confirme l’odeur de viande braisée qui vient à l’instant de faire son apparition.
  • Palate : douce, onctueuse. A peine plus sage que le nez, elle monte en puissance par paliers. Dans un premier temps, des fruits frais (poire, pomme golden) côtoient du beurre de cacahuètes. Puis, les mêmes gousses d’ail commencent à diffuser leur saveur légèrement piquante et acidulée. Enfin, c’est au tour des épices (baies roses, poivre gris, paprika) de jouer les premiers rôles. Il est à signaler que l’ambiance générale est d’une remarquable salinité.
  • Overall : longue, capiteuse. Les épices ont pris progressivement l’ascendant sur l’ail ou plutôt, ont rééquilibré la palette gustative. Ce travail de titan a porté ses fruits, car de la noix de muscade et du clou de girofle occupent à leur tour le devant de la scène. Des agrumes juteux, notamment le pamplemousse, rafraîchissent la fin de bouche. La rétro olfaction et le verre vide sont imprégnés de l’odeur de l’ail.
The brand

The brand

Having discovered a recipe in a 19th century text, Boris Rodionov, a vodka expert, academic and writer, has endeavoured since 2010 to reintroduce ‘Polugar’, a forgotten category of vodka. Deeply rooted in Russian culture, this traditional vodka was distilled domestically and consumed by moujiks (serfs) all over the country; produced by a single distillation in a copper still, it disappeared when the Russian Empire introduced a monopoly on vodka production in 1895. Boris Rodionov and his son Alexey have created a modern version of this rye-based spirit, also known as ‘bread wine’, using authentic production methods and traditional recipes.

Back to top
Back to top
Customer Review
Give your review

Clients review

Review on POLUGAR N.2 Garlic & Pepper

No comment for this product.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Please wait...

Product added to your shopping cart !
{{var product.name}}
Recommandations for you
Continue shopping
View cart & checkout