Archive PERE LABAT 1989

This bottle is no longer available

Unavailable

However, according to research of our experts, some rare bottlings may one day be back in stock.

Feel free to submit them your collections.

Description

Product details

Tasting note

  • Appearance : vieil or à reflets topaze.
  • Nose : fin, élégant. Le premier nez est vanillée et camphré. Ensuite, des fruits exotiques (ananas, banane) côtoient du sucre de canne et de la rhubarbe. Il évolue vers des fleurs capiteuses (lys, orchidée). Des agrumes confits (orange, clémentine) constituent son point d’orgue.
  • Palate : plutôt vive, elle se montre en même temps délicatement florale (rose) et épicée (safran). Son acidité procure au milieu de bouche beaucoup d’allant et de légèreté. Elle se prolonge sur les plantes aromatiques (tilleul, verveine, sauge). Une fine note poudrée (cacao, riz) imprègne l’intégralité du palais.
  • Overall : dense, raffinée. Elle déploie sereinement son caractère tropical marqué par des fruits exotiques, du sucre de canne et des fleurs capiteuses (gardénia, géranium). Fraîchement mentholée, elle se montre même anisée. La rétro olfaction est duveteuse (fond d’artichaut) et chocolatée. Le verre vide est fruité, vanillé et capiteux.
The brand

The brand

Located on the island of Marie-Galante, in Grand Bourg, since 1863, the small Poisson distillery produces a very well-known agricultural rum. It was named Père Labat as a tribute to a missionary monk known not only for recounting his Antilles adventures in the 18th century but also for improving the functioning of the stills used at the time.

Back to top
Back to top
Customer Review
Give your review

Clients review

Review on PERE LABAT 1989

No comment for this product.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Please wait...

Product added to your shopping cart !
{{var product.name}}
Recommandations for you
Continue shopping
View cart & checkout