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DOMAINE DES HAUTES GLACES Organic Woska, Serac

Vodka, France / Rhone-Alpes 50cl Ref: 4250

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Description

Product details

Tasting note

  • Appearance : incolore.
  • Nose : gourmande, onctueuse. Le seigle appose une signature facile à découvrir. En réalité, on lit dans cette woska comme dans un livre ouvert au second chapitre d’une aventure commencée il y a près de deux ans. La comparaison avec un rye du Kentucky s’impose toujours et c’est avec naturel que l’on découvre de la racine de gentiane et du miel de tilleul.
  • Palate : ronde, accessible. Toute aussi épicée que Serac 2011, elle se montre finement herbacée et camphrée. Quelques fruits mûrs (raisin) et secs (noix) alimentent un milieu de bouche gourmand. Dotée de tannins onctueux, elle s’étire sur des notes de réglisse verte et de noix de cajou. Son caractère laiteux se met progressivement en place (coco, amande).
  • Overall : tendre, équilibrée. Avec une facilité déconcertante, le seigle prend l’ascendant sur les fruits frais, les épices et les fleurs (lilas blanc). Au fur et à mesure, des agrumes (orange, mandarine) pointent le bout de leurs zestes. La rétro olfaction est marquée par le tabac frais et le verre vide est céréalier et estival.
The brand

The brand

When the Domaine des Hautes Glaces launched its first eau de vie on the French market in 2011 (a young single malt aged for barely a year), it immediately stood out from other producers: its whisky is distilled entirely from barley grown organically in the exceptional local microclimate. Relying on expertise, techniques and tools (two Charentais stills) from Cognac, and on organic agriculture, Jérémy and Fred have created a unique, very French version of Scotland’s most famous spirit. Their approach is to separate their production into five areas (Andrieu, Le Serre, Gabert, Les Versannes and Vulson) where they grow several varieties of grain (barley for the whisky and rye for the vodka); the Domaine des Hautes Glaces has managed to create a portfolio of spirits with a richness and diversity that does not exist any where else in France. This enables connoisseurs to follow the evolution of flavours and aromas very closely, while remaining faithful to a completely organic approach.

The distillery

Set up in a 17th century castle on a plateau at an altitude of 900 metres to the south of Grenoble, Domaine des Hautes Glaces is still in its early days. And yet it has already made an impression on whisky connoisseurs. Managed by two friends, Jérémy Bricka and Frédéric Revol, the first an agronomist, the second an oenologist, this small company produces various spirits, distilled on site from barley and rye bases, the grain having been grown organically on the distinctive terroirs that surround the property. The result is a remarkable expression of these terroirs.

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