Archive ALIPUS San Andres

This bottle is no longer available

Unavailable

However, according to research of our experts, some rare bottlings may one day be back in stock.

Feel free to submit them your collections.

logo

Sourcing actor, importer and exclusive distributor of a portfolio of international brands, La Maison du Whisky is, since 60 years a reference for whisky and spirit lovers. Thanks to our close relationships with producers and independent bottlers, we have access to limited editions and unique products we bring to market exclusively. Curious and creative, we are driven by our passion for products and our desire to constantly bring our clients the latest expressions through our own shops, our website whisky.fr and selected wine retail shops in France.

Description

Product details

Tasting note

  • Nose : fin, expressif. Ses parfums épicés et fruités (abricot, fraise) sont d’une telle distinction qu’ils revêtent des senteurs orientales (pétale de rose). Ensuite, des grains de sel et de poivre rose viennent transcender son caractère floral (pivoine, jacinthe) et laiteux (jus d’agave). Minéral, dans une évocation tourbée-fumée, il trace un sillon dans une terre rouge très fine.
  • Palate : douce, riche. elle nous emmène visiter les champs d’agave. Un air vif et léger caresse les papilles et des citrons verts lui procurent juste ce qu’il faut d’acidité pour que son équilibre soit parfait. Toujours aussi délicates, les épices font preuve en même temps d’une présence incroyable. La coriandre prend une teinte bleutée qui évoque celle de l’ardoise.
  • Overall : longue, chaleureuse, fraîche. Elle repousse de plus en plus loin les frontières gustatives. Un ciel bleu azur d’une pureté absolue et des collines arides s’offrent à nos yeux. Des notes de poivre gris, de lait d’agave, de poudre de cacao, d’agrumes confits (citron) et de fruits frais (poire, ananas) procurent une dimension poétique à la fin de bouche.
The brand

The brand

Alipus offers a small range of mezcals distilled in the Oaxaca region of Mexico, at three mezcalerias in the villages of San Juan del Rio, San Baltazar Guelvila and Xitlapehua. Once cooked, the agaves (100% espadin variety) are left in the open air to be fermented naturally by indigenous yeasts. A double distillation is carried out in small, wood-fired pot stills. Each master distiller has their own production methods: fermentation vats in oak, pine or cypress, stills of various shapes and sizes, not forgetting the expression of the terroir and climate through the agave. The result is three very different mezcals.

Back to top
Back to top
Customer Review
Give your review

Clients review

Review on ALIPUS San Andres

No comment for this product.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Please wait...

Product added to your shopping cart !
{{var product.name}}
Recommandations for you
Continue shopping
View cart & checkout